maanantai 25. elokuuta 2014

Idea(l) Evening



Yhteinen kylä on kansainvälinen



UUDET JA VANHAT KYLÄLÄISET INNOSTUIVAT IDEOIMAAN



 Sompion kirjasto ja YHTEYS - Yhdessä tekemisen yhteisöt -hanke järjesti keskiviikona 20. elokuuta keskustelu- ja ideointitilaisuuden, jossa käsiteltiin muualta paikkakunnalle muuttaneiden lapsiperheiden tilannetta ja palveluita Sodankylässä sekä pohdittiin kyläyhteisön merkitystä nykypäivässä. Paikalle tulleet parikymmentä henkilöä kuvastivat hyvin Sodankylän asukastilannetta: osallistujia oli neljästä maanosasta, joukossa yli 50 vuotta kunnassa asuneita ja vasta kaksi viikkoa sitten kuntaan muuttanut.



 Illan aikana keskusteluissa syntyi yli 40 ideaa ja toivetta, joita niin muuttajat itse kuin kunta, vapaaehtoisjärjestöt sekä yritykset voisivat toteuttaa. Ryhmissä pohdittiin niitä yhteisöjä mihin ihmiset kuuluvat, ja näissä havaittiin Sodankylän hyvät harrastusmahdollisuudet. Ne luovat yhteisöjä, joihin ihmiset tuntevat kuuluvansa. Voimakkaana viestinä ryhmien ideoinneissa tuli varamummolan, kummihenkilön tai muun tukiverkon tarve. Kielitaito tuli esiin myös puheenvuoroissa ja ideoissa, esimerkiksi kaikenlaisessa tiedottamisessa tulisi huomioida paremmin englannin tai myös venäjän kielen tarpeet.



 Toiminnallisen ja vuorovaikutteisen illan oli suunnitellut ja toteuksesta vastasi YHTEYS -hankkeen projektisuunnittelija Tiinaliisa Multamäki. Ilta onnistui hyvin, ja sille oli selkeä tarve. Illan päätteeksi kukin päätti kolme asiaa, mitä itse aikoo toteuttaa lähiaikoina. Parhaita lupauksia olivat yhteydenpidon aloittaminen, kahvistelukutsut ja jopa muutama varamummola ja kummihenkilö löytyi. Tuli tunne, että tästä on niin paikkakunnalle muuttaneilla kuin paikallisilla hyvä jatkaa eteenpäin.



 YHTEYS – Yhdessä tekemisen yhteisöt on Lapin Yliopiston koordinoima ESR -hanke ja se kestää vuoden loppuun asti.


                             Lisätietoja:

projektisuunnittelija Tiinaliisa Multamäki
Sompion kirjasto/ YHTEYS – Yhdessä tekemisen yhteisöt
p. 040 592 8949
www.facebook.com/yhdessatekemisenyhteisot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti